Başarı Hikayemiz 2019 Özşahin Tarımcılık

ÖZŞAHİN TARIMCILIK (Ripsa) Başarı hikayesi

ÖZŞAHİN TARIMCILIK’ın kurucularından olan Onur ÖZŞAHİN 17.01.1986 da Kayseri Bünyan B.Tuzhisar Mahallesinde doğdu. İlk ve orta okulu B.Tuzhisar İlköğretim Okulunda 1999 yılında tamamladı. Liseyi 1999-2003 yılları arasında Bünyan Anadolu Lisesinde başarıyla tamamlayarak aynı yıl girmiş olduğu üniversite sınavında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendiliği bölümünü kazandı. Üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan Onur ÖZŞAHİN 2007 yılında mezun oldu. 2007 yılının son aylarında askere gitmiştir. Ankara da  kısa dönem olarak askerlik görevini tamamlamış ve 2008 yılında iş hayatına atılmıştır.Evli ve 2 çocuk babası olan Onur ÖZŞAHİN ilk olarak Kayseri’de  MNF Plastik’te çalışmaya başladı. Daha sonra da Mekik Halı’da ve son olarak da GESER PAREX’te kalite kontrol sorumlusu olarak çalışan  Onur ÖZŞAHİN  2012 yılında kendi işini kurmaya karar verdi. Çocukluk hayatı köyde geçen ve çiftçi bir ailede yetişen Onur ÖZŞAHİN tarımda olan tecrübesi ve aldığı mühendislik eğitimini birleştirerek ÖZŞAHİN TARIMCILIK’ı kurdu. İlk olarak yağ bitkisi olan aspir bitkisi tarımına ağırlık verdi.Kayseri ,Sivas ve Yozgat bölgelerinde çiftçilere sözleşmeli aspir ekimi yaptırarak aspir tarımını yaygınlaştırmaya çalıştı. 2012 yılında işletmesini  kurarak kurumsal hayata adım atan ÖZŞAHİN, kısa bir süre sonra soğuk pres yağ makinası alarak işletmesini faliyete geçirdi. Ürettiği Aspir yağını markalaştırmak için ilgili makamlara defalarca müracaat eden ÖZŞAHİN sürekli red cevabı aldı. Ama o yılmadı. Üstün uğraşlar sonucunda 2016 yılında “RİPSA” markasını tescil ettirmeyi başardı. Gıda, sağlık ve kozmetik alanlarda kullanılabilen RİPSA ASPİR Yağı Kayseri ilinde belirli satış noktalarında ve internette çeşitli alışveriş platformları üzerinden Türkiye geneline online satışı yapılmaktadır. İlerleyen dönemlerde soğuk press kabak çekirdeği yağı ve soğuk press çörekotu yağı ile ürün yelpazesini genişletti. Ayrıca ÖZŞAHİN TARIMCILIK bünyesinde üretimini yaptığı kabak çekirdeğini “RİPSA” Kuruyemiş adı altında toptan ve perekende satmaktadır.

TS EN ISO 9001:2005 VE TS EN ISO22000:2005 sertifikalarına sahip olan ÖZŞAHİN TARIMCILIK, kuruluşundan bugüne kadar firmayı geliştirmek amacıyla üyesi olduğu BÜNYAN TİCARET ODASI’ndan almış olduğu evraklarla KOSGEB Kredileri ve diğer ticari kredilerden istifade etmiştir.Ayrıca BÜNYAN TİCARET ODASININ düzenlemiş olduğu birçok eğitim ve seminerlere katılarak firmanın büyümesi ve gelişmesine katkı sağlamıştır.

ÖZŞAHİN TARIMCILIK olarak BÜNYAN TİCARET ODASI’na Teşekkür ederiz…