KAYSERİ İL İLÇE ODA VE BORSA MÜŞTEREK MECLİS TOPLANTISI KTO’DA YAPILDI

23 Ekim 2023 - 10:30:56

GÜLSOY : RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BİR MARKADIR

Kayseri İl ve İlçe Oda ve Borsa Müşterek Meclis Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Oda ve Borsa Başkanları ile iş dünyası temsilcilerinin sorunları ve talepleri istişare edildi.

Söz konusu toplantıya odamızı temsilen Meclis Bşk. Ahmet Hamdi GÖKÇE, Yön. Kur. Bşk. Naim YAVUZ, Yön. Kur. Bşk. Yrd. Savaş GÖKÇE, Yön. Kur. Üye Abdi KERVAN katıldılar.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ile ilçe oda başkanları, KGF Başkanı Erdoğan Özegen, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Oda ve Borsa Meclis Başkanları, Meclis ve meslek komite üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

GÜLSOY : RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BİR MARKADIR

Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 115 ülkenin odalarını aynı çatı altında birleştiren Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik etti. Gülsoy, “Başkanım dünya odalarını da siz yöneteceksiniz. Küresel ekonomide de neleri aşaracağınızı tüm dünyaya göstereceğinizden ve türkün gücünü ve bayrağımızı dalgalandıracağınızdan şüphem yok. Rifat Hisarcıklıoğlu bir markadır. Yol göstericisiniz, yol başsısınız. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Tüm Türkiye’yi gururlandırdınız. Allah sizden razı olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’DEKİ SALDIRILAR İNSANLIK TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK”

İsrail’in Gazze’deki cani saldırılarını ve yaşanan insanlık dramına vurgu yapan Gülsoy, “İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu katliamı bir kez daha huzurlarınızda şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Tüm dünyanın da bu katliama karşı duruş sergilemesini beklediğimizi üzülerek ifade ediyorum.” diye konuştu.

“ORTA ANADOLU ÜRETİM HAVZASI KURULMASINI İSTİYORUZ”

İş dünyasının sorunlarına değinen Gülsoy, İşletme sermayesi, Finansa ihtiyaç, enflasyon muhasebesine ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Ülkemizde yatırımların büyük bir kısmının Marmara havzasında toplandığını görmekteyiz. Son yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler ve muhtemel bir Marmara depremi, ülkemizi ekonomik ve siyasi açıdan uzun yıllar kendini toparlayamayacağı bir sürece iter. Çünkü Marmara Bölgesi artık fazlasıyla doldu. Üstelik deprem riskinin yoğun olduğu bir bölge. Potansiyel olarak da risk oluşturmakta. Ülkemizdeki önemli stratejik endüstri yatırımlarının belli bölgelerde toplanmış olması şehrimiz başta olmak üzere benzer illerimizin gelişmişlikten yeteri kadar pay almamasına yol açmaktadır. Ülkemizin dengeli kalkınmasına paralel şekilde ’Orta Anadolu Üretim Havzası’ oluşturulmasını istiyoruz. Kayserimiz başta olmak üzere Adana, Konya gibi illerimizde sanayi tecrübesi ve müteşebbis ruhu mevcut. Kayserimizin ticaretten gerekli payı daha fazla pay alabilmesi adına, insan ve yük taşımacılığında önemli olan demir yolları taşımacılığı, otoban, lojistik merkez gibi bölgemizi kalkındıracak elzem projeler hayata geçirilmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı indirim kampanyası çağrısına Kayseri firmalarımız yüzde 10 ile yüzde 50 arasında indirim yaparak destek oldular. Buradan indirim yapan firmalarımıza ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İndirimlerin tüm sektörlere ve ürünlere yayılması gerektiğini vurgu yapan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte marketler başta olmak üzere tekstil, halı-mobilya, beyaz eşya, küçük ev aletleri sektörleri de dâhil olmak üzere tüm üyelerimizi, üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Hükümetimiz tarafından alınan ekonomik tedbirler olsun, yapılan çalışmalar olsun bu mücadelenin başarıyla sonuçlanacağını gösteriyor. Her şeyden önce kendi devletimize ve milletimize güvenmek ve inanmak zorundayız. Bu ülke bizim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bugüne kadar olan sıkıntıları nasıl bertaraf ettiysek enflasyonu da bertaraf edeceğimize ve tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum"

HİSARCIKLIOĞLU : GAZZE'DEKİ BU VAHŞET VE CİNNET HALİ SON BULMALIDIR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da konuşmasının başında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değindi.

Bugün dünyanın gözü önünde en büyük zulümlerden birinin yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Gazze'de evler, okullar, hastaneler hatta ibadethaneler bile acımasızca bombalanıyor. Tüm insanlık zalimin karşısında mazlumun yanında durmalı. Gazze'deki bu vahşet ve cinnet hali son bulmalıdır." dedi.

Hisarcıklıoğlu, üyelerine birlik olmanın ve birlikte hareket etmenin önemine dair önerilerde bulundu.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu'na çeşitli hediyeler verildi.Toplantının sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları ve iş dünyası temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Hisarcıklıoğlu, "İş insanlarımız daha fazla üretim, yatırım, ihracat yapma uğraşındalar. Yaşanan sıkıntıları ve talepleri istişare ettik" ifadesini kullandı.